CO-CREATING COMMUNITY INTERVENTIONS ON DIET AND PHYSICAL ACTIVITY TO INCREASE HEALTH EQUITY IN CHILDREN AND ADOLESCENTS (CONNECTION)
Wij zetten ons in voor het creëren van een gezondere omgeving voor kinderen en jongeren in sociaaleconomisch achtergestelde gebieden. Ons project richt zich op het gezamenlijk ontwikkelen van interventies op gemeenschapsniveau die betere voeding en lichaamsbeweging bevorderen, met als doel het verminderen van gezondheidsverschillen en het stimuleren van duurzame gedragsverandering. Door gemeenschappen bij elke stap te betrekken, van ontwerp tot implementatie, streven we ernaar om cycli van gezondheidsverschillen te doorbreken en ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Ons onderzoek is gebaseerd op data van lopende cohortstudies, waarin wordt onderzocht hoe determinanten in de vroege levensfase het voedingspatroon en het gedrag ten aanzien van lichaamsbeweging in de loop van de tijd beïnvloeden.
Door te onderzoeken wat de invloed van verschillende sociaaleconomische omstandigheden op dit gedrag en wat bijhorende gezondheidsuitkomsten zijn, willen we duidelijk maken hoe de omgeving gezondheidstrajecten vormgeeft. Deze kennis vormt de basis voor het ontwerp en de beoordeling van onze interventies. Centraal in onze aanpak staat de co-creatie van interventies. We betrekken kinderen, jongeren en hun families, naast belangrijke belanghebbenden zoals ouderverenigingen, leerkrachten, academische onderzoekers, stadsplanners en sociale diensten, bij het ontwikkelen en implementeren van oplossingen die zijn afgestemd op hun behoeften. Door gemeenschappen in staat te stellen actief deel te nemen, willen we interventies creëren die niet alleen effectief, maar ook inclusief, duurzaam en cultureel gevoelig zijn. Voortbouwend op het succes van eerdere gemeenschapsinterventies zullen we onze aanpak testen en verfijnen in zes verschillende stedelijke omgevingen in Europa.
Hierdoor kunnen we onderzoeken hoe ons co-creatiemodel kan worden aangepast aan verschillende culturele, sociale en politieke contexten, zodat onze oplossingen toepasbaar zijn en een impact hebben op een bredere schaal. Om het succes van onze interventies te evalueren, zullen we innovatieve beoordelingsmethoden gebruiken die verder gaan dan de traditionele gezondheidsindicatoren. Deze methoden richten zich op aspecten zoals robuustheid, vertaalbaarheid en de impact op de volksgezondheid, vooral bij bevolkingsgroepen die in kwetsbare omstandigheden leven. Ons uiteindelijke doel is om beleidsinstrumenten en implementatierichtlijnen te ontwikkelen die overheden en belanghebbenden zullen helpen om het potentieel van onze co-creatiebenadering te begrijpen en die richting zullen geven aan toekomstige inspanningen voor meer gelijkheid in gezondheid.
CONNECTION hanteert een andere aanpak
Jongeren nemen het voortouw bij het ontwerpen van interventies die aansluiten bij hun behoeften en levensstijl. Daarnaast richt CONNECTION zich op het veranderen van de sociale en fysieke omgeving die leidt tot ongezond gedrag.
Bijdragen aan gezonder lichaamsbewegings- en voedingsgedrag onder jongeren, waardoor uiteindelijk ziekten worden voorkomen
Een nieuwe aanpak door de jeugd het voortouw te laten nemen bij systeemveranderingen
Jongeren in achterstands- gebieden betrekken om gezondheidsong- elijkheden te verminderen
Jongeren met volwassen belanghebbenden verbinden bij het ontwikkelen van interventies
The people behind our success
Dean Mayster
social & ppc expert
Rebeca Swanstone
social & ppc expert
Timothy Powell
Creative Director
Jennie Ryan
Art Director
Susan Poore
Digital Consultant
Lisa R. Boone
PPC Ninja
Kiara Foster
Head of Content
Edward Smith
Strategy Dreamer